Kontakta oss!
Det går naturligtvis bra att ringa till oss.
Du når oss på Tel: 035-12 93 10
Eller skicka ett mail:
info@jfkoffshore.se

Adress
JFK Offshore Sweden
Skallebackavägen 13
302 41 Halmstad

Bankgiro: 137-5385
Org.nr: 556915-0138
Innehar F-skattebevis

Våra utbildningar

Modul 1 & 2.3 lyftredskap (G11)

Är en utbildning på 3 dagar. Utbildningen innehåller modul 1 och modul 2.3. Utbildningen ger dig en inblick i de lagar och regler, samt föreskrifter som gäller i branschen. Vilket ansvar du som arbetar i branschen har men även vilket ansvar branschen har gentemot dig. Utbildningen ger dig även fördjupad kunskap om lyftredskap och dess komponenter. Du får även kunskap om säker användning och kontroll av lyftredskap.

Modul 1 är en egenstudie och Modul 2.3 är antingen via webbinar alternativt via klassrum. Om ni väljer utbildning via webbinar kommer det att kräva att ni kommer till JFK för praktiska övningar samt det skriftliga provet för att var en godkänd och klar utbildning in till denna bransch. 

Denna utbildning ger grundläggande kunskapskrav om du ska gå vidare inom kran och lyft ( b.la G20) eller t.ex riggare. Modul 1 & 2.3 är krav du måste ha innan, då rigger bygger på kunskapen du har med dig efter den utbildning.

Enkla lyftinrättningar – P-2.4

Utbildningen ger dig kunskap kring enkla lyftinrättningar och är en del av riggerutbildningen. I denna utbildning lär du dig hur du arbetar säkert och korrekt med b.la lyfttaljor, fallande objekt mm. Målet är att kunna bidra med att säkerställa höga kunskapsnivåer som är anpassat för säkra kran- och lyftoperationer, inshore/offshore. Utbildningen är en egenstudie som även går att få via webbinare till en extra kostnad. Dock krävs det minimum 3 deltagare för att webbinareiet skall genomföras. Teoretisk prov samt genomgång av viss teori kommer att ske i anknytning till riggerutbildningen. 

Riggerutbildning – P-4.4

ger en framtid inom offshoreindustrin som lastkopplare, riggare eller flaggman. Utbildningen ger dig möjlighet till arbete inshore/offshore. Det finns förkunskapskrav via egenstudie innan påbörjad utbildning dvs. Enkla lyftinrättningar P-2.4 samt Fallsäkring enl. retningslinje 113. 

Fallsäkring – anbefalte retningslinjer 113 for fallsikring 

är en 1 dagars utbildning och vänder sig främst till alla som arbetar på en höjd över 2 meter så som; byggnadsarbetare, elektriker, vvs mm. Utbildningen är lagt på 3.5h egenstudie samt 4h praktiska övningar inkl. teoretisk prov på JFK.

SOFT – tillkomstteknik

Höghöjdsutbildning med rep och går oftast undernamnet tillkomstteknink i Norge. Kursen har olika klasser, A och B, där Klass A är utbildningen med mer avancerad kunskap och är det som krävs för att arbeta offshore, vindkraft och inom industrin. Klass B är till dig som fasadklättare och gör enklare arbeten som räddning  rakt ner. Kursen finns inte i Halmstad utan kontakta oss för mer information och priser.

SOFT kursen är ett bra komplement till riggerkursen. 

HLR/ D-HLR

Utbildningen behöver du alltid och ger dig kunskap kring hjärt- och lungräddning. Är du elektriker är det ett måste i branschen.

HLR, hjärt-lungräddning är en metod för att upprätthålla blodcirkulation när hjärtat stannat.

D-HLR är hjärtstartaren som analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. 

 

G20 Fastmonterad hydraulisk kran

är kursen som ger dig kunskaper i kran där du får en god kännedom om kranens konstruktion, funktion, underhåll och användning. Du måste ha Modul 1 & 2.3 innan du får lov att göra G20. Kursen är på 16h med både teori och praktik. Förkunskaper krävs; Modul 1 & 2.3 samt 40h träningstid av kran, innan eller efter utbildningen. Uppvisad lärlingstid behövs innan kursbeviset utdelas.

Instrumentrör och fittings NOG143

Kursen ger dig grundläggande kunskap kring arbete på hydrokarbonförande system. Utbildningen i fittings og small bore tubing ska ge deltagaren grundläggande kunskaper om konstruktion, funktion, installation, testning och underhåll av tubingsystem med tillhörande fittings.

Instrumentrörläggare blir din yrkestitel efter utbildningen och mycket av de kabel/tubing gator som finns på/runt en plattform är uppbyggda av instrumetrörläggare. Du bör har kunskap inom området för att söka denna kurs.

Flensearbeid NS EN 1591-4

ger dig möjlighet att gå vidare som t.ex mekaniker. Denna utbildning är ofta ett krav för dig som arbetar som rörläggare eller mekaniker men även ett bra komplement till en riggerutbildning.

Flänskurs Sträckverktyg

Både teoretisk och praktisk utbildning

Under teorin är det en stor grundläggande förståelse som ligger i fokus. Du ska få kunskap om branschen i stort men även om materialuppbyggnad, rätt hantering av materialet, säkert utförande av arbetet samt vilka lagar och regler som ligger till grund för arbetet.

Egenstudie är den del som skall göras hemma i lugn och ro. När du bokat din utbildning och betalt delar av kursen kommer en privat inloggning med bokmaterialet. Här blir det viktigt att du kommer till oss med kunskap kring det du läst. Ett teoretiskt prov som kräver minimum 80 % rätt kommer att utdelas på JFK innan utbildning blir godkänd och klar.

Webbinare – är en utbildning som ger tvåvägskommunikation men inte kräver att du finns på plats på JFK i Halmstad. En privat inloggning kommer att tilldelas innan utbildningen startar. Även här kommer det att krävas tid på JFK för praktik samt teoretisk prov för att få godkännande. 

När du går riggerutbildningen och under tiden du är på JFK, kommer även en genomgång av hur du skriver ett attraktiv CV, ämnat för denna industri, samt var och hur man söker arbete. Vi går även igenom olika regler kring att bo i Sverige och arbeta i Norge.

Under praktiken får kursdeltagaren prova på att använda sin nya kunskap, samt få en förståelse i grupparbete. Vi tillhandahåller personlig skyddsutrustning för detta moment. Skor med stålhätta måste varje deltagare själv ta med sig.

JFK OFFSHORE

En del av JFK Holding AB 
Våra service- och underhållskurser ger dig möjlighet till arbete inshore/offshore i industrin. Att arbeta inom offshoreindustrin innebär arbete på olje-, gas- och vindkraftverk/plattformar

INFORMATION

Svenska
Bankgiro: 137-5385
Orgnr: 556915-0138
Innehar F-skattesedel
English:
Bank giro: 137-5385
VAT: SE556915013801
Holds F-tax certificate

KONTAKT
  • Skallebackavägen 13,   302 41 Halmstad
  • 035 – 12 93 10
  • Info@jfkoffshore.se
Certifierade av
Achilles JQS
Qualified by: Achilles JQS
Norsk Sertifisering AS
Norsk Sertifisering AS
Achilles Africa Membership
Achilles Africa Membership
ID06 Kompetensdatabas
ID06Kompetens