Våra utbildningar
Riggerutbildning
ger en framtid inom offshoreindustrin som lastkopplare, riggare eller flaggman. Utbildningen ger dig möjlighet till arbete inshore/offshore i industrin. Det finns olika vägar att gå utbildning som riggare, beroende på hur du vill fortsätta i branschen.
Fallsäkring
är en 8 timmars utbildning och vänder sig främst till hantverksarbetare såsom byggnadsarbetare, elektriker, vvs mm som ska arbeta i höjden i Norge. Fallsäkringskurs är ett krav från Norge för att få arbeta på en höjd över två meter.
Flensearbeid NS EN 1591-4
ger dig möjlighet att gå vidare som t.ex mekaniker. Denna kurs är ofta ett krav för dig som arbetar som rörläggare eller mekaniker. Den är också ett väldigt bra komplement till en riggerutbildning
HLR/ D-HLR
Utbildningen behöver du alltid och den rekommenderas att du har kunskap kring hjärt och lugn räddning. Är du elektriker är det ett måste i branschen.
HLR, hjärt-lungräddning är en metod för att upprätthålla blodcirkulation när hjärtat stannat.
D-HLR är hjärtstartaren som analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om det är bättre att göra HLR. Som användare kan du inte ge en stöt om hjärtstartaren inte rekommenderar detta.
G20 Fastmonterad hydraulisk kran
är kursen som ger dig kunskaper i kran där du får en god kännedom om kranens konstruktion, funktion, underhåll och användning. Du måste ha G11 certifikatet innan du får lov att göra G20. Kursen är på 16h med både teori och praktik.
SOFT – tillkomstteknik
Höghöjdsutbildning med rep och går oftast undernamnet tillkomstteknink i Norge. Kursen har olika klasser, A och B, där Klass A är utbildningen med mer avancerad kunskap och är det som krävs för att arbeta offshore, vindkraft och inom industrin. Klass B är till dig som fasadklättare och gör enklare arbeten som räddning rakt ner. Kursen är inte i Halmstad utan kontakta oss för mer information och priser.
SOFT kursen är ett bra komplement till riggerkursen. Arbetet sker oftast på hög höjd.
Både teoretisk och praktisk utbildning
Under teorin är det en stor grundläggande förståelse som ligger i fokus. Kursdeltagaren ska få kunskap om branschen i stort men även om materialuppbyggnad samt rätt hantering av materialet, beroende av vilken typ av utbildning som valts. T.ex gällande G11 skall kursdeltagaren får även en grundläggande kännedom om hur man kopplar en last, vilket material man använder samt vad som händer med materialet beroende på dess förutsättning. Kursdeltagaren kommer även få information om hur du förflyttar lasten med hjälp av taljor, detta moment praktiseras, samt hur du kommunicerar med kranföraren när du arbetar tillsammans med denna.
Gällande utbildningarna G11, G20, fläns/bultdragning- och fallsäkringsutbildningen, arbetar vi främst med föreläsning blandat med diskussioner mellan kursdeltagarna och utbildaren. Från år 2015 finns teoridelen för rigger i dokumenterad upplärning som e-learning dvs. du sitter själv i lugn och ro och studerar.
När du går riggerkursen och under tiden du är hos oss, kommer även en genomgång av hur du skriver ett attraktiv CV, ämnat för denna industri, samt var och hur man söker arbete. Vi går även igenom olika regler kring att bo i Sverige och arbeta i Norge.
Under praktiken får kursdeltagaren prova på att använda sin nya kunskap, samt få en förståelse i grupparbete. Vi tillhandahåller personlig skyddsutrustning för detta moment. Skor med stålhätta måste varje deltagare själv ta med sig.