Kontakta oss!
Det går naturligtvis bra att ringa till oss.
Du når oss på Tel: 035-12 93 10
Eller skicka ett mail:
info@jfkoffshore.se

Adress
JFK Offshore Sweden
Skallebackavägen 13
302 41 Halmstad

Bankgiro: 137-5385
Org.nr: 556915-0138
Innehar F-skattebevis

Offshoreindustrin

En spännande och annorlunda bransch

Offshoreindustrin är väldigt stor i Norge som har en god ekonomi. Svenska arbetare i Norge har generellt ett väldigt gott rykte. Med vår utbildning är du kvalificerad att arbeta bland annat inom gas-, olja-, vindkraftsindustrin mm. Utbildningen som riggare ger dig arbete som lastkopplare, rigger eller flaggman.

Utökar du sedan utbildningen genom flänsarbete/bultdragning kan du arbeta som t.ex mekaniker. Har du sedan tidigare förkunskaper inom andra områden så hjälper det givetvis. Dessa förkunskaper kan handla om mekanisk bakgrund, elektriker, kranförare, rörläggare, svetsare mm.

Enbart fallsäkringsutbidning på 1 dag gäller för det som redan har en annan kompetens, t.ex elektriker, svetsare mm. Fallsäkring behöver du som vistas på höjd över 2 meter.

Vad innebär det att arbeta inom offshoreindustrin?

Arbete inom offshoreindustrin innebär att du arbetar antingen inshore eller offshore. Det vanligaste sättet är att du börjar inshore för att senare gå offshore.

Inshore

Inshore innebär att du arbetar på en anläggning på land, gasanläggningar, varv där det byggs nya riggar eller på varv där det servas riggar mm. Inshoretjänsten innebär oftas att du arbetar 2 veckor på anläggningen och är 3 veckor hemma.
När du åker iväg på ett arbete betalar företaget “dörr till dörr”. Det betyder att du inte behöver betala något för resa och uppehälle så länge du är i väg. Detta täcker resa, mat och logi.

Offshore

Offshore innebär att du befinner dig ute till havs (båt eller plattform). Upplägget ser lite annorlunda ut i förhållande till inshore. Offshore arbetar du oftast 2 veckor och är hemma i 4 veckor. Även här betalar företagen “dörr till dörr”. Dock krävs det att du har en säkerhetsutbildning för att få möjlighet att kunna arbeta offshore. Fråga gärna oss om hjälp för vidare utbildningar inom industrin.

Bra att veta:

De vanligaste arbetstiderna oberoende inshore eller offshore är dagskift: 07:00-19:00 eller nattskift: 19:00-07:00.
Bemanningsföretag är väldigt stora inom denna industri, det är vanligast att du börjar din karriär hos dem. Mer information om hur branschen fungerar får du under riggerutbildningen på JFK.

JFK OFFSHORE

En del av JFK Holding AB 
Våra service- och underhållskurser ger dig möjlighet till arbete inshore/offshore i industrin. Att arbeta inom offshoreindustrin innebär arbete på olje-, gas- och vindkraftverk/plattformar

INFORMATION

Svenska
Bankgiro: 137-5385
Orgnr: 556915-0138
Innehar F-skattesedel
English:
Bank giro: 137-5385
VAT: SE556915013801
Holds F-tax certificate

KONTAKT
  • Skallebackavägen 13,   302 41 Halmstad
  • 035 – 12 93 10
  • Info@jfkoffshore.se
Certifierade av
Achilles JQS
Qualified by: Achilles JQS
Norsk Sertifisering AS
Norsk Sertifisering AS
Achilles Africa Membership
Achilles Africa Membership
ID06 Kompetensdatabas
ID06Kompetens