Kontakta oss!
Det går naturligtvis bra att ringa till oss.
Du når oss på Tel: 035-12 93 10
Eller skicka ett mail:
info@jfkoffshore.se

Adress
JFK Offshore Sweden
Skallebackavägen 13
302 41 Halmstad

Bankgiro: 137-5385
Org.nr: 556915-0138
Innehar F-skattebevis

Frågor och svar

Mobilen - får jag ta med den offshore? 

  • Offshore: Ja, numera får du ta med dig mobilen ut på plattform, men enbart använda den i boendemodulen. Det finns olika regelverk beroende på operatören. glöm inte att kolla vad som gäller på din plattform.
  • Inshore: Ja, man kan ta med sig mobil eller annan liknande utrustning. Det finns dock vissa regler beroende på anläggning vad du får ta med dig. OM det finns restriktioner, finns det möjlighet att låsa in mobil eller liknande på rummet.

Resväskan - Vad skall jag packa med mig? 

Arbetsgivaren står oftast för alla arbetskläder och skyddsutrustning. Med skyddsutrustning menas overall, hjälm, skyddsglasögon, handskar och skor. Vi rekommenderar dock att man tar med sig egna skyddsskor pga. att man står och går under långa arbetspass. I detta läge är det skönt med ett par skor som du vet passar din fot. Egna underkläder, t-shirts, sockar samt underställ är alltid bra att ha med sig då väderleken kan varierar enormt. Fleece och en tjocktröja är också bra att packa med. Ha som regel att alla kläder under overallen måste du själv ta med dig. Dock behöver du inte packa med dig för byte varje dag då det finns tvättmöjligheter på anläggningarna. Regnställ står företaget för. Offshore har annorlunda regler gällande väskor. Om du skall arbeta offshore bör du inte ha hårda resväskor eller väskor med hjul på. Varje väska får väga max 10kg och vara bag-liknade dvs. mjuk. Detta beror på lastning för helikopterfärden ut till riggen. Tvättmöjligheterna är också annorlunda offshore då det finns en tvättjänst där du lämnar in tvätten och får den tillbaka ren nästkommande dag.

Förkunskaper - vad krävs? 

Du behöver inte ha en avklarad grundskoleutbildning, du måste dock ha fyllt 18 år. För att arbeta i Norge krävs att du har rätt kompetens/certifikat för industrin som är godkänt av Norge. Vår utbildning ger dig ett sk. kompetensbevis som i svensktal kan betraktas som ett yrkesbevis. Detta yrkesbevis hjälper dig till arbete i branschen.

Måste jag ha kompetensbevis?

För att arbeta i Norge krävs att du har rätt kompetens/certifikat för industrin som är godkänt av Norge. Vår utbildning ger dig ett sk. kompetensbevis som i svenskt tal kan betraktas som ett yrkesbevis. Ett kompetensbevis ger branschen ett bevis på att du har den grundläggande kunskap som krävs. Detta handlar om ansvar enligt Norsk lag, både gällande arbetstagare och arbetsgivare.

Är vår utbildning säkerhetsutbildning?

Nej, vår utbildning är inte säkerhetsutbildningen. Säkerhetsutbildningen är en utbildning som ger dig access för att få lov att arbeta ute till havs. Den innefattar sjukvård, brand och helikopterevakuering. Den behöver du för att få lov att vistas på t.ex. en plattform, dock ger dig den inte ett kompetensbevis dvs. yrkesbevis. Säkerhetskursen brukar gå under GSK dvs. grundläggande säkerhetsutbildning och HUET vilket betyder helikopterevakuering.

Rum - får jag eget rum?

Gällande rumsfördelningar finns det lite olika varianter. Det vanligaste är att du blir tilldelad ett eget rum med toalett och dusch. På vissa anläggningar/riggar finns "dubbletter" vilket betyder att du blir tilldelad ett eget rum med säng, i dessa fall delar du dusch och toalett med en medarbetare. Ytterligare alternativ är ett dubbelrum där man delar både rum och dusch/toalett, dock är det inte lika vanligt längre.  

Internet/TV?

Ja, det finns oftast både wi-fi och stationära datorer som du kan låna. Kolla med receptionen på den anläggning du åker till så får du information om vad som gäller för just den anläggningen. Ibland finns det även printer att tillgå. Det finns oftast TV i varje hytt/rum med en massa kanaler. Även ett stort utbud av  filmkanaler finns oftast att tillgå. Samlingsrum med större TV-apparater och TV-spel, mm finns. Där kan du även göra dig en kopp kaffe eller annan dryck om du blir sugen.

Mobilen hur håller jag kontakten med dem där hemma? 

Numera får man ta med sig mobilerna ut på plattform, Våra rekommendationer är ändå att använda FaceTime/Skype eller liknande, då det finns wi-fi på plats. Då kan du prata via videotelefoni över internet som är gratis. Mobil går givetvis att använda om du har täckning men det kan bli dyrt då det går via satellit. Inshore använder du mobilen som här hemma i Sverige.   Offshore riggarna har oftast telefoner i hytten. Du kan även hitta telefonkiosker i anslutning till matsalen under din tid på riggen.
JFK OFFSHORE

En del av JFK Holding AB 
Våra service- och underhållskurser ger dig möjlighet till arbete inshore/offshore i industrin. Att arbeta inom offshoreindustrin innebär arbete på olje-, gas- och vindkraftverk/plattformar

INFORMATION

Svenska
Bankgiro: 137-5385
Orgnr: 556915-0138
Innehar F-skattesedel
English:
Bank giro: 137-5385
VAT: SE556915013801
Holds F-tax certificate

KONTAKT
  • Skallebackavägen 13,   302 41 Halmstad
  • 035 – 12 93 10
  • Info@jfkoffshore.se
Certifierade av
Achilles JQS
Qualified by: Achilles JQS
Norsk Sertifisering AS
Norsk Sertifisering AS
Achilles Africa Membership
Achilles Africa Membership
ID06 Kompetensdatabas
ID06Kompetens